Startsiden

Tips:

alt text

De fleste jelly vibratorer er rimelige, men de har vanligvis ganske kort levetid og de vet aldri nøyaktig hva du har.

Et godt alternativ å begynne med, men dersom man ønsker seg en "ordentlig" vibrator, bør man se seg om etter noe i et annet materiale.

 
   

Tips 2:

En tommelfinger regel: Alle materialer som er PVC baserte faller inn under jelly kategorien, dette inkluderer også materialer som "Myk plast" og "silikon jelly"

 
   

Jelly

 
 
silikon doldo

Jelly er utvilsomt den kategorien de fleste sexleketøy på det Norske markedet faller inn under.
Den enkleste måten å definere jelly på, er å si som så: Er det mykt, men ikke silikon eller latex, så er det jelly.
Jelly er et materiale som er billig å bruke, det kan formes som nær sagt hva som helst, det kan være akkurat så hardt eller så mykt man ønsker det skal være, dessuten kan man få det i alle regnbuens farger.
Spørsmålet er: Hva består egentlig Jelly av?

Det vet vi ikke… de eneste som faktisk VET det, er produsentene.
Leverandørene aner ikke, butikkene aner ikke… de eneste som faktisk VET det, er produsenten.
Og de sier ingenting.
Naturligvis hevder de at deres produkter er 100% trygge å bruke, men HVA de er laget av, nei det er hemmelig og så lenge det ikke er noen lovregulerte krav om at merking, så er det slik det vil forbli.
Jelly er altså en slags samlebetegnelse på en hel haug med forskjellige materialer som hovedsakelig er PVC baserte.
Noen er hardere enn andre, design og farge kan være vidt forskjellig.
Jelly vibratorer er vanligvis relativt rimelige, de er normalt mykere enn vanlig latex vibratorer og tar opp varmen fra kroppen raskere, slik at de føles mer naturlige.
Så langt er alt vel & bra.
Men så var det helsefarene da.
For det første er jelly et porøst materiale, det betyr i praksis at den er et ypperlig sted for bakterier og ulumskheter som kan forårsake underlivsinfeksjoner, men det kan man stort sett slippe unna ved å sørge for god rengjøring av sexleketøyet.
Verre er det med kreftfare eller misdannelser på ufødte barn. (Ja det er faktisk vibratorer på markedet som ikke anbefales brukt av gravide pga. farer for skader på fosteret)
Det vanligste mykningsmiddelet er eftalater, en gruppe kjemiske stoffer som inkluderer DEHP, BBP og DMP.
Men det benyttes også andre, mindre kjente stoffer i fremstillingen av sexleketøy av ”jelly”, som TBT og DBT som tilsynelatende kan være ansvarlige for fks. Kreft.

Det var for ett par år siden masse skriverier om at en del jelly vibratorer inneholdt skadelige stoffer, den gangen dreide det seg om eftalater.
Greenpeace testet 8 produkter og fant større eller mindre mengder av DEHP i 5 av produktene (DEHP er det farligste av eftalatene) og kun et av de testede produktene innholdt ingen eftalater. (rapporten finner du under ”dokumentasjon)
Noen av disse produkter forsvant fra markedet, disse ble raskt erstattet av produkter som var nærmest identiske, men vissnok uten noen form for helsefare.

En annen bakdel er kanskje at en stor del av de jelly vibratorene på markedet er av så dårlig kvalitet at de går i stykker etter svært kort tids bruk.

MERK: det har vært skrevet så mye negativt om jelly vibratorer de seneste årene, ikke bare i Norge, men i store deler av verden, at produkter laget av Jelly nå har fått nye, langt mer kreative navn.
fks. Cyber jelly, silikon jelly, clinically krystal, soft rubber og myk plast.
De fleste av disse materialene er benyttet sammen med en eller annen form for mykningsstoff, de fleste er formodentlig trygge å benytte, dessverre er det nærmest umulig å vite hvilken.
Disse er typisk merket med ”no phthalates” eller lignende.

Det er også noe som kalles elastomer som, dessverre må vi nesten si, som hører inn under denne kategorien.
Elastomer VAR en kort periode trygt, produsentene brukte navnet på et materiale som var testet og betegnet som trygt. Dessverre er det nå slik at selv om elastomer er trygt, så benyttes ofte andre komponenter for å få til herdingen (elastomer kommer oftest til fabrikken i flytende form, på tønner, og må tilsettes andre komponenter for å bli harde) og vi har selv sett vibratorer laget av elastomer som smelter om de kommer i kontakt med andre vibratorer av et tilsvarende materiale.
Det finnes enkelt produsenter som lager ting i elastomer som er av utmerket kvalitet og helt trygge på alle måter, men det å SE om en elastomer vibrator er sikker eller ikke, er dessverre umulig.
Elastomer er et relativt ustabilt materiale, det har i enkelte tilfeller blitt observert at to produkter laget i dette materialet, har ”smeltet” sammen. (et tilfelle er beskrevet under ”dokumentasjon”)

ElastomED derimot, er noe helt annet. Elastomed er et materiale utviklet av Fun Factory og som de benytter blant annet i sine LAYA spot vibratorer.
Dette materialet er helt trygt og har i hovedsak de samme egenskapene som silikon.
Elastomed er en beskyttet betegnelse og kan kun benyttes om et helt konkret materiale.
Noen enkle huskeregler: Dersom ditt sexleketøy lukter sterkt: Benytte det bare sammen med et kondom.
Dersom ditt sexleketøy svetter (det danner seg små dråper med oljeaktig konsistens utenpå): benytt det sammen med et kondom.
Dersom ditt sexleketøy lukter jordbær, kirsebær eller appelsin, så kan det være et forsøk på å skjule en helt annen lukt.

 

 

Kontakt oss på post@dildoguiden.no dersom du skulle ha spørsmål eller annet.

All tekst og alle bilder på disse sidene er beskyttet av loven om opphavrett og det er ikke tillatt uten etter skriftelig tillatelse å benytte tekster herifra på andre nettsider.