Startsiden

Tips

alt text

Noen glidemidler er varmende og de kan være et spennende supplement i leken.

 
   

Tips 2:

Et godt glidemiddel er ypperlig under onani, både for han og henne.

 
   

Fakta:

De fleste vannbaserte glidemidler innholder Glycerin, som danner grobunn for diverse ulumskheter som igjen kan forårsake infeksjoner.
Silikon glid innholder ikke glycerin.

 
   

Glidemiddel

 
 
silikon doldo

Du lurer sikkert på hva glidemiddel har med materialer å gjøre?
Vel, et faktum er at et godt glidemiddel er det som setter prikken over i’en når det gjelder å få maksimalt utbytte av en dildo eller en vibrator.

Det finnes tre hovedgrupper glidemiddel: Vannbaserte, silikonbaserte og oljebaserte.

Oljebaserte bør man overhodet ikke benytte, uansett, de ødelegger blant annet latex (dvs også kondomer og alle jelly og cyberskin produkter)
Kommer du over et oljebasert glidemiddel, hold deg langt unna.

 

Vannbaserte glidemidler er den vanligste gruppe:
Til denne gruppen hører fks. Toyfluid, Smak & behag, Invit glid og Liquid silk til.

Vannbaserte glidemidler er antakeligvis det beste stedet å begynne dersom du er ny når det kommer til glidemiddel. Som du sikkert har gjettet består det i all hovedsak av vann.
Det er derfor lett å fjerne etter bruk, det har i utgangspunktet en nøytral smak og lukt, dessuten er det svært få som får noen negative reaksjoner av å bruke det. (Kløe osv)
Bakdelen med vannbasert glid er at det trekker inn i huden/fordamper under bruk, så det er ofte behov for å påføre mer underveis.

Noen kan få allergiske reaksjoner på vannbaserte glidemidler, da kan det være en løsning å prøve ett glidemiddel uten glycerin, som fks.liquid silk.

Det finnes også en rekke vannbaserte glidemidler med smak og/eller lukt.
Dette er i bunn og grunn helt vanlige vannbaserte glidemidler tilsatt forskjellige E'er for å gi det hele en lukt og/eller smak.
Noen elsker denne typen glidemiddel, spesielt når det kommer til oralsex, andre syntes det hele smaker/lukter alt for kunstig og kan ikke fordra det.
Vårt råd er å prøve en lukt du tror du vil like, for så å dømme etter det. Det er selvsagt også fullt mulig å titte innom en sex butikk å lukte på de forskjellige.

 

Silikonbaserte glidemidler er den tredje gruppen:
Dette er den gruppen som øker mest i popularitet og det med god grunn.
Her finner du Body fluid, en hel rekke forskjellige EROS glidemidler og nå nylig er det lansert et silikonglidemiddel fra Swede, bare for å nevne noen.
Silikon baserte glidemidler har to egenskaper som gjør at svært mange velger denne typen glid.
1: Den glir og glir og glir… her trengs normalt ingen etterfylling. En dråpe eller to er normalt mer enn nok.
2: Den fungerer også under vann, så den er perfekt i dusjen eller i badekaret hvor vannet ofte skyller vekk det naturlige glidemiddelet kroppen har.
Silikon baserte glidemidler er også trygge å bruke sammen med kondomer, i motsetning til massasjeolje.

Bakdelen med silikonbasserte glidemidler er at de kan være vanskelig å få vekk etter bruk. Nå skal det sies at kroppen er laget slik at den selv sørger for å bli kvitt restene.
Dersom du ønsker å fjerne alt rett etter at du har benyttet det, må du regne med å benytte såpe da vannet preller av omtrent som på den berømte gåsa.
Å vaske det vekk med såpe, er ikke å anbefale (annet enn det som er utenpå)
Det kan medføre forstyrrelser i kroppens naturlige ph balanse og være en medvirkende årsak til underlivsinfeksjoner.


En mer utførlig beskrivelse av silikon glidemiddel, både fakta og myter, finner du HER:

 

Kontakt oss på post@dildoguiden.no dersom du skulle ha spørsmål eller annet.

All tekst og alle bilder på disse sidene er beskyttet av loven om opphavrett og det er ikke tillatt uten etter skriftelig tillatelse å benytte tekster/bilder herifra på andre nettsider.